dijous, 5 de maig del 2016

Moure's en llibertad

Dijous 28 d'abril, vem estar parlant al grup d'acompanyament d'Emmi_Pikler , una pediatre  amb una visió del nen petit -com a ser actiu, competent i capaç d'iniciatives-  que la dur a convèncer a les families que ella acompanya de la conveniència del desenvolupament motor autònom i de la importància de respectar les diferents etapes evolutives, sense forçar-ne el pas de l'una a l'altre. 
Establint igualment la importància del respecte al nadó en tot moment que permetrà establir uns càlids vincles amb el seus cuidadors, donant coherència a la vida quotidiana, i que els adults donin una resposta finament adaptada a les necessitats individuals.
Ens explica i ens demostra amb fets com tots els nens (sans) passen per les mateixes etapes de desenvolupament motor

i com si nosaltres els hi oferim l'espai adient, ells sols les asoleixen d'una manera molt més sòlida i segura que no pas si els ajudem o forcem a aconseguir-les. 
En aquests videos podem veure com van passant per les diferents fases ells sols. 



En aquest altre, extret d'una conferència d'Ana Tardos, com l'anterior,  podem veure com n'és de diferent la seguretat quan els ajudem abans d'hora.




Però sobretot del que parla és de respecte, de respecte al nen a cada moment de la seva vida. Si poseru Moure's en llibertat, Emmi Pikler o Institu Lokzy a internet trobareu un munt d'informació interessant.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada